Uw ultieme winkelgids voor kringloopwinkels in grote maten

Ik ben dol op zuinigheid, vooral als je iets leuks, trendy, goed gemaakt en goedkoop vindt! Plus, kringloopwinkels in grotere maten recyclen het voorzichtig gebruikte en voorkomen meer afvalophoping op onze stortplaatsen. Maar tweedehands winkelen voor grote maten levert een paar uitdagingen op.

Je kunt echter ook profiteren van de geweldige beloningen als je wat geduld hebt en een paar goede tips hebt om geweldige plus-size scores te vinden terwijl je spaart.

Als je een klein budget hebt, hou je van de waarde plus size die kringloopwinkelen met zich meebrengt, of ben je een fan van de verborgen juweeltjes die je zult vinden, blijf lezen. Ben je klaar om op je eigen grote schattenjacht te gaan?

Hier zijn onze persoonlijke, in de loopgraven verzamelde tips voor mijn bochtige spaarzame vrouwen.

Uw ultieme winkelgids voor kringloopwinkels in grote maten

Afbeelding via Navabi

1. Negeer dat maatbordje op het rek.

Sommige kringloopwinkelvondsten met een grotere maat kunnen hun plusmaten vanaf XXL labelen, terwijl anderen de standaard 1XL en hoger gebruiken. Kijk inderdaad naar het etiket. Een XXL kan een 2XL zijn of niet. Een XXL in Ralph Lauren is voor mij geen 2XL. Maar dat weet je pas als je het probeert. Dus, voeg het toe aan je winkelwagen en ga naar de kleedkamer!

2. Inspecteer de items grondig.

Doorzoek de rekken en kijk echt naar veelbelovende kledingstukken, alleen omdat een shirt schattig en trendy lijkt, kan het versleten zijn of een verrassende ruche hebben (Ik ben daar geweest).

Zoek naar ontbrekende knopen, ritsen die gemakkelijk open en dicht gaan, en scheurtjes. Kijk ook naar de voering van het item, als het die heeft. Terwijl u op zoek bent naar en kijkt naar de kwaliteit van dat kledingstuk, zullen subtiele details u vertellen hoe het u zal dragen.

3. Probeer het maar eens.

Probeer een reeks maten die dicht bij uw gebruikelijke maat liggen. De standaard maat 24 van het ene merk kan de 26 van het andere merk zijn. Of een maat 20 kan juist te groot zijn.

Omdat kleding in zoveel stijlen en snitten verkrijgbaar is, heeft u er baat bij om ze te passen en verschillende maten te proberen.

En raak niet depressief als kleding in uw gebruikelijke maat te klein lijkt. Kringloopkleding is gedragen en gewassen, misschien meerdere keren, veranderd en misschien zelfs gekrompen.

kringloopwinkeltips voor grote maten

4. Kun je wat op maat maken?

Een paar basisprincipes voor naaien kunnen een overhemd van saai naar fantastisch maken, of een enkellange jurk veranderen in een zomerjurk. Broeken kunnen capri’s worden, en zelfs korte broeken. Het is misschien een beetje werk.

Maar voor de prijs en het eindresultaat, en de unieke look, kun je het niet overtreffen.

Inspiratie nodig?

Bekijk het Thrifted Transformations-kanaal op YouTube!

5. Ga met je eerste indruk.

Je eerste indruk is een geweldige stijlmeter. Als je een overhemd tegenkomt dat precies jouw maat en jouw kleur is, maar de pasvorm ziet er niet uit, ga dan met dat buikgevoel in plaats van tijd te verspillen in de paskamer.

Uw ultieme gids voor zuinigheid in grote maten

6. Koop niet alles!

Je hebt kleding nodig, maar ja, koop niet zomaar alles wat past.

Als je een geweldige garderobe wilt bouwen, wees dan geduldig en wacht op een stuk waar je echt van houdt, of dat het potentieel heeft om te worden veranderd in iets waarvan je weet dat je het zult dragen en waar je van zult genieten. Anders gaan die kleren meteen terug naar de kringloopwinkel.

7. Vintage shoppen!

Dankzij jeans met hoge taille die een comeback maken, is de jeanssectie misschien wel je nieuwe beste vriend.

Waar ooit ‘mom jeans’ de vloek van kringloopwinkels was, kunnen die mom-jeans nu net zo schattig zijn als een spijkerbroek van Old Navy, en voor veel minder.

8. Creëer de trend.

Bekijk de huidige modetrends en kijk wat voor soort kleding je kunt vinden in je plaatselijke kringloopwinkel. Maar houd ook klassiekers in de gaten.

De basis van een geweldige garderobe zijn altijd die tijdloze essentials die zelden uit de mode raken. Houd er echter rekening mee dat grote maten dat niet zijn net zo gevoelig voor fast fashion (maar plaatsen als Shein, Fashion Nova en PLT halen hun achterstand snel in), en omdat de marktselectie kleiner is, hebben vrouwen met een grotere maat het moeilijker om geweldige opties te vinden. Daardoor houden ze ze langer vast en zijn ze minder geneigd om ze te doneren.

plus size spaarzaamheid

9. Shop de hele winkel!

Vergeet niet om de rest van de winkel te bekijken voor geweldige schoenen, sieraden, portemonnees en andere accessoirevondsten.

Kringloopwinkels kunnen een sjaalmekka zijn, en met uitzondering van schoenen, zijn accessoires niet beperkt door grootte! Dus alles is eerlijk spel.

En kijk ook eens bij de herenafdeling. Speciaal voor grotere maten comfy flanellen overhemden en oversized sweatshirts! Ze zijn perfect voor die avonden dat je gewoon op de bank wilt kruipen in iets warms en gezelligs.

Plus size vrouw op laptop
Afbeelding via Canva

Stijl, trends en mode zijn echt in het oog van de toeschouwer.

En zoals het gezegde luidt: het nieuwe favoriete T-shirt met crop top van de ene vrouw is de zuinigheids- of consignatie-weggeefactie van een andere vrouw. Dus, als je op zoek bent naar je nieuwe zomerlook, voeg dan zuinigheid toe aan je winkelarsenaal.

Zelfs met de uitdagingen van kringloopwinkelen in grote maten, zul je misschien versteld staan ​​van de schatten die je scoort!

Door: Kay Vandette

creditSource link

Rode-jurk.nl
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart