Waarom ‘Cozy’ van Beyoncé het nieuwe Black Fat Girl-lied is

Dit is een herinnering!

Slechts 3 weken geleden stopte Beyoncé de wereld opnieuw met haar nieuwste album Renaissance; een ode aan en herovering van deep house muziek, Black LGBTQ Ballroom cultuur en haar lieve oom Johnny.

Renaissance is een feel good album gemaakt om ons te laten dansen, te ontsnappen aan een deel van de maatschappelijke onrust die we de afgelopen 2 en een half jaar hebben moeten doorstaan, en om ons eraan te herinneren trots te zijn op wie we zijn en de verschillende tekens die we allemaal zullen hebben vertrekken op deze wereld.

Beyoncé is niet nieuw in het maken van anthems voor empowerment van vrouwen (Ik bedoel, ze schrijft ze al sinds de leeftijd van 16!) noch is ze nieuw in het produceren van muziek waarin zwarte mensen en onze verschillende gemarginaliseerde stemmen centraal staan. De afgelopen jaren gebruikt ze haar muziek om haar politieke gedachten en standpunten te uiten. Haar nieuwe hit Knusis niet anders.

Gezellig is een bevestiging

Tijdens het luisteren naar Renaissance voor wat waarschijnlijk mijn 100e keer is, kwam ik tot het besef dat dit album gewoon een hoorbare verzameling bevestigingen is; een lief briefje voor jezelf om van jezelf te houden ondanks wat de maatschappij, nee-zeggers en twijfelaars je over jezelf proberen te vertellen.

Cosy is snel het opvallende nummer geworden onder vet-positieve influencers en makers van grote inhoud, omdat je ze ziet genieten van de teksten terwijl ze op Instagram en TikTok scrollen.

Beyoncé trapt Cosy af door te verkondigen: “Dit is een herinnering!” Ze laat ons kennis nemen van wat komen gaat en volgt haar waarschuwing op met: “Verdomme, ik hou van de dolk van het verbranden van de woorden die je zegt: Kus mijn littekens omdat ik hou van wat ze hebben gemaakt.” Bey legt een verklaring af over haar post-babylichaam en eert niet alleen haar lichaam voor wat het heeft gedaan, maar maakt zichzelf ook groot op een manier die de perfecte combinatie is van opschepperig en sexy.

Laten we de functie van Cosy opsplitsen

Uitgelicht op dit nummer om de boodschap van lichaamsbevrijding in alle vormen te verstevigen, is plus size Zwarte transvrouw, media & culturele sensatie, TS Madison. Beyoncé neemt samples van de YouTube-videotoespraak van TS Madison, “Bitch ik ben zwart” waar TS expliciet haar trots deelt om een ​​zwarte persoon te zijn en hoe belangrijk het voor haar is, terwijl ze alle andere identiteiten noemt die ze heeft en met hoeveel onderdrukking ze wordt verergerd.

TS-details zijn uitgeput omdat ze een zwarte transvrouw met een groot lichaam zijn en haar zwartheid is gewist vanwege haar transheid. Madison gebruikt dit moment om te benoemen dat ze is “vet en sappig” en het zat om in de schaduw verborgen te zijn door mannen die alleen van haar houden in de duisternis en nooit in het licht.

In de schaduwen

‘Ik ben gezellig. Ik hou van mijzelf. Ik ben sappig. Je haat me omdat je me wilt.Het is hier cruciaal dat we de verschillende manieren waarop dikke vrouwen, transvrouwen en andere gemarginaliseerde mensen aan wie Bey deze zelfliefdesbrief schrijft, naar een hoger niveau tillen, om romantische liefde te ervaren.

Het is belangrijk omdat we, net als TS Madison, weten wat het betekent om verborgen te zijn als dikke zwarte vrouwen en wat het betekent voor de samenleving en degenen die seksueel tot je aangetrokken zijn om je kwaad te willen doen, niet alleen omdat je eruitziet zoals je eruitziet, maar omdat zij zijnhou stiekem van de manier waarop je eruit ziet.

Als dikke zwarte vrouw weet ik hoe het eruit ziet en voelt voor een romantische partner of liefdesbelang om je alleen op late dates mee uit te nemen, om alleen uitnodigingen te ontvangen voor iemands appartement, maar nooit creatieve of leuke uitjes.

Cosy is meer dan een volkslied voor dikke zwarte vrouwen; het is een strijdkreet en verklaring voor mensen die anders zijn in de samenleving, om centraal te staan.

Het is een lied met diepere lagen dat ons eraan herinnert om naakt voor de spiegel te dansen terwijl we alle delen van ons omhelzen die de wereld om ons heen afwijst. Het is de noodzakelijke stap die we nodig hebben in de richting van ware bevrijding van het lichaam. We verdienen het allemaal om lekker in ons vel te zitten.

Bedankt voor de herinnering, Bey.

PS Bekijk deze plus size influencers gezellig aan het worden! @Chrissybstyles, @MsKristine, @Thenitadanielle, @StillGlitter, @Victoria_Yetunde, @SydneyBell, @Oyamabotha!

creditSource link

Rode-jurk.nl
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart