Fijne Spaanse erfgoedmaand! Hier zijn 14 Latina Plus Size Pioneers!

Fijne Spaanse erfgoedmaand! We wilden deze fantastische maand aftrappen door enkele van de Latina’s die ons hebben geïnspireerd en talloze andere Latinas die opgroeiden in de schijnwerpers te zetten. Deze pioniers met grote maten Latina hebben de weg vrijgemaakt voor zovelen door verouderde schoonheidsnormen te doorbreken en hun dromen te volgen. We moesten licht werpen op een paar PIONIERS van de plus size game, die de basis hebben gelegd voor plus size fashion zoals we die nu kennen…

Iemand zien die op jou lijkt, iets doen wat je nooit voor mogelijk had gehouden, is echt inspirerend en levensveranderend. Velen van ons zouden niet zijn waar we nu zijn als deze belleza’s er niet waren!

Het laat zien hoe krachtig representatie is en waarom we moeten blijven aandringen op diversiteit in de mode-industrie!

Hier zijn 14 Latina’s Plus size pioniers om te weten!

1. Grisel Paula

Dit model dat CEO werd, komt oorspronkelijk uit San Francisco de Macoris, Dominicaanse Republiek. In 2008 scoorde ze een spread van 6 pagina’s in het tijdschrift Ebony, kort nadat ze was getekend bij een modellenbureau.

In 2015 werd ze het gezicht van het kledingmerk Maggie London. Ze richtte in 2014 het merk Rebdolls op om modieuze, trendy maten van Small tot 5X te bieden.

2. Denise Bidot

Plus Size Pioniers om te weten: Denise Bidot

Denise Bidot heeft vandaag voor zoveel modelos con curvas baanbrekend werk verricht! De verbluffende halve Puerto Ricaanse schreef geschiedenis in 2014 door als eerste plus-size model te lopen, niet één, maar meerdere catwalks tijdens de New York Fashion Week.

Ze blijft een van de meest herkenbare gezichten in plus size mode. Niet alleen dat, ze heeft onlangs ook een Oil of Olay-commercial uitgebracht! Over representatie gesproken!

3. Maagd Tovar

Plus size pioniers om te weten: Virgie Tovar

Virgie is een auteur en een dikke activista. Haar kennis en expertise hebben haar tot een van ‘s lands toonaangevende experts en docenten gemaakt op het gebied van op gewicht gebaseerde discriminatie en lichaamsbeeld.

In 2018 werd ze door Bitch Magazine uitgeroepen tot een van de 50 meest invloedrijke feministen. Ze is openhartig over de schade van de eetcultuur en heeft meerdere boeken over dit onderwerp geschreven.

4. Marcy Guevera

Latina Plus-maatpioniers om te kennen - Marcy Guevara Pete

Marcy Guevara draagt ​​veel hoeden: producer, gastheer, modestylist van beroemdheden, bedrijfseigenaar en influencer! Ze is mede-eigenaar van The Plus Bus, een tweedehands kledingwinkel in Los Angeles.

Marcy betrad de plus-size modescene in 2010 toen ze begon met het online hosten van plus-size modevideo’s. Met haar achtergrond in omroepjournalistiek was Marcy een natuurtalent en sindsdien een steunpilaar in de plus-size modescene!

5. Anastasia Garcia

Latina Plus Size Pioniers om te kennen - Anastasia Garcia

Anastasia Garcia is een fotograaf en een lichaamspositieve activist. Ze gebruikt haar vaardigheden als fotograaf om de vetfobie in de mode uit te dagen.

Anastasia’s fotografie is te zien in tijdschriften als Elle, Marie Claire en Cosmopolitan. Onlangs begon ze een virale hashtag, #MyQuarentineBodyals een manier om terug te vechten tegen kwetsende memes over gewichtstoename tijdens de pandemie.

6. Lornalitz Baez

Latina plus size pioniers - Lornalitz Baez

Lorna Baez is een OG in de plus size modewereld, en terecht! La hermosa Latina heeft vele catwalks gesierd, waaronder Baby Phat, DaDa, Lady Enyce.

In 2012 speelde Lorna in de reality-docuserie Curvy Girls. De show had een looptijd van twee seizoenen, gecentreerd rond het leven van populaire plus-vrouwen in de mode-industrie.

7. Fluvia Lacerda

Latina Plus Size Pioniers: Fluvia Lacerda

Fluvia is misschien wel een van de meest herkenbare plus-size modellen, punt uit! Het Braziliaanse model heeft catwalks gelopen, tijdschriftomslagen opgeluisterd en advertentiecampagnes geschoten voor grote merken zoals Torrid, en is genoemd “de grote Gisele Bundchen.”

8. Jay Miranda

Latina Plus Size Pioniers: Jay Miranda

Jay Miranda heeft haar stempel gedrukt op de plus-size modescene als plus-size blogger en heeft bewezen een steunpilaar te zijn in de plus-size modewereld.

Deze Latina heeft een kenmerkende elegante, vrouwelijke stijl en heeft bewezen dat moeders een geweldige stijl hebben!

9. Christina Mendez

Latina Plus-maatpioniers: Christina Mendez

De dochter van immigranten uit de Dominicaanse Republiek, Christina Mendez, is verschenen in Glamour, Latina, Cosmopolitan, Essence en vele anderen.

Ze is een van de eerste grote maten Latina-modellen die als uitgelicht model diende voor kledinglijnmerken als Baby Phat, Apple Bottoms, Ashley Stewart, Rocawear en Dereon.

In 2016 werd Mendez door Full Figured Fashion Week geselecteerd als “Model of The Year”.

10. Ashley Nell Tipton

Latina plus size pioniers- Ashley Nell Tipton
bodysuit in grote maten bij AshleyNellTipton.com

Ashley Nell Tipton is een modeontwerper die gedurfde en speelse ontwerpen tot leven brengt voor een plus-size klantenbestand.

In 2012 was ze te zien op de Full Figured Fashion Week in New York. Vanaf daar concurreerde Tipton verder en won het 14e seizoen van Project Runway.

Ze is een bezige bij geweest! Van patronen tot grote maten sieraden, tot haar eigen collectie met JCPenney, Ashley heeft gebouwd. In november 2017 heeft ze haar kledinglijn opnieuw gelanceerd!

11. Rosie Mercado

Plusmodel Rosie Mercado

Rosie Mercado is een Amerikaans plus-size model, make-upartiest van beroemdheden, modeontwerper en televisiepersoonlijkheid. De Mexicaanse inspiratiebron werd in 2019 genoemd door Mensen en Espanol als een van de Top 25 meest krachtige Latinas! Over DOELEN gesproken!

Je kunt Rosie op de hoogte houden via haar podcast, Meisje met problemen met zelfvertrouwenen wees op de uitkijk voor haar aanstaande boekbeide komen dit najaar uit!

12. Jennifer Barretto Leyva

Latina Plus Size Pioniers: Jennifer Barretto Leyva

Jennifer Barreto Leyva is veel meer dan een plus-size model. Ze is ook een ervaren advocaat, schrijver en activist!

Leyva is de eerste Latina die meedeed aan Miss Universe Plus Size.

De Venezolaanse pionier is ook de hoofdredacteur van Belleza XL. Belleza XL dat was het eerste plus-size tijdschrift exclusief gewijd aan plus size Latinas.

13. Madeline Figueroa Jones

Latina Plus-maatpioniers: Maddy Jones

Madeline is een getalenteerde producer, spreker in het openbaar en hoofdredacteur van PLUS Model Magazine. Als echte pionier heeft Madeline talloze mujeres con curvas geholpen om hun droom om in de mode-industrie te werken na te streven door plus woman een platform te geven om te schitteren.

Ze blijft ook ontelbare kansen en evenementen creëren om de voller gevormde vorm te vieren.

PLUS Model Magazine is een publicatie die de plus size mode- en modellenindustrie viert. PMM is actief sinds 2006 en blijft een gerespecteerde mediabron in de wereld van de plus-size!

14. Nikki Gomez

Latina Plus Size Pioniers - Nikki Gomez

Nikki Gomez begon haar carrière in plus size mode als printmodel in 2004.

Naast modellenwerk ontdekte Nikki haar passie voor fotografie, waarbij ze haar kennis van de plus-size mode-industrie en vaardigheid met de camera gebruikte om anderen te helpen schitteren.

In 2011 speelde Nikki in de show Big Sexy, een realityshow over het leven van plus-size modellen op TLC. Nu werkt ze als consultant voor zowel modellen als bureaus.

Over blijvende impact

Deze Latina-pioniers in grote maten op deze lijst zijn allemaal divers en inspirerend op hun unieke manier, en we kunnen ons geen plus-maatmode voorstellen zonder hen. Hun werk en bijdragen hebben alleen maar bijgedragen aan wat we weten en hoe we plus size mode ervaren en de gemeenschap die dit ondersteunt.

Momenteel is er een nieuwe golf van Latinx-beïnvloeders en modellen, zoals Taylee De Castro en model en TikTok-ster Denise Mercedes, die voorop loopt op het gebied van plus size mode.

Dit geeft ons hoop dat de plus size mode-industrie alleen maar zal blijven groeien, want representatie is iets moois.

Onze mede Latina’s weten dat we snel stereotiep worden en in een hokje worden gestopt, maar deze dames zijn uitstekende voorbeelden dat je alles kunt zijn waar je van droomt, want las Latinas son fuertes y poderosas. <3

creditSource link

Rode-jurk.nl
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart