Kid Cudi’s ‘Entergalactic’ is een Romcom must-see

Sinds het begin van de jaren 70 hebben kunstenaars nieuwe en creatieve manieren gevonden om hun visuals te laten vallen. Ik bedoel, een traditionele muziekvideo met gekke choreo maakt gewoon geen Video Vanguard-winnaar meer.

Betreed de artiesten die verder gaan dan de standaard muziekvideo en in plaats daarvan korte speelfilms maken die hun hele album ondersteunen. Zoals ‘Purple Rain’ van Prince, het leuke en avontuurlijke ‘Spice World’ en meer recent, Machine Gun Kelly’s donkere tienerroman ‘Downfalls High’.

Foto: Netflix

Dan komt Kid Cudi, de man op de maan die de dingen altijd een beetje anders lijkt te doen. Terwijl een traditionele muziekvideo te kort zou zijn om het verhaal van zijn laatste album te vertellen, zou een film dat ook zijn. In plaats daarvan geeft Cudi ons een hele gelimiteerde serie om het verhaal van zijn album Entergalactic te definiëren.

Entergalatic, uitgebracht op Netflix, is een animatieserie die de hoofdpersoon Jabari (ingesproken door Cudi) volgt terwijl hij door het leven en vooral de liefde mest. Met een ex-vriendin die zijn telefoon weer begint te bellen, een nieuwe buurman voor wie hij oog heeft en een paar vrienden om hem op weg te helpen, komt Jabari’s leven tot leven met ongemakkelijke momenten, toevallige ontmoetingen op ongewone feestjes, een fiets ter plaatse trucs en natuurlijk romantiek.

Foto: Netflix

Het begint op een vervelende verhuisdag voor onze hoofdpersoon, die onlangs een nieuwe baan en een droomappartement heeft gekregen in Manhattan. In een miljoenenstad komt hij zijn ex echter nog steeds tegen. Iets goeds komt zelden voort uit het tegenkomen van een oude affaire, en het gaat alleen maar van kwaad tot erger wanneer Jabari zijn charmante buurman ontmoet en verliefd maakt, die hem veganistische hamburgers geeft en liefde terug in zijn gedachten brengt. De 90 minuten die volgen, laten zien hoe Jabari omgaat en soms mishandelt, nieuw succes en nieuwe liefde.

Het levendige verhaal wordt versterkt door zijn 15-track album met spacey beats, oprechte teksten en dat kenmerkende Kid Cudi-gezoem. Gedurende de eerste aflevering hoor je een cast van Cudi’s in het echte leven en even beroemde vrienden zoals Timothée Chalamet, die de stem van Jabari’s bestie van wiethandel geeft, en Ty Doll $ign die een andere vriend van Jabari speelt. Andere gaststemmen zijn onder meer Jessica Williams, Vanessa Hudgens en zelfs de iconische Keith David.

Entergalaic raakt thema’s aan als een nieuw begin, loslaten om liefde binnen te laten, en de schoonheid die kan komen van het achtervolgen van het meisje dat je wilt op een fiets tijdens de spits in NYC. Het is het soort meet-cute-serie die we nu allemaal zouden kunnen gebruiken om ons eraan te herinneren dat romantiek niet dood is. Het is gewoon makkelijker te bereiken als je een leuke cartoon bent.

Foto: Netflix

grapje! In alle ernst is Entergalactic een lust voor het oog en de oren. Een boeiend verhaal met een kant van een prachtige soundtrack, allemaal verteld in een animatiestijl die je doet denken aan het revolutionaire ‘Spider-Man: Into the Spider-couplet’. Wat wil je nog meer van meneer Rager?

Blijf ons volgen voor de tweede aflevering in de Entergalatic-serie. We weten dat we zullen zijn!

creditSource link

Rode-jurk.nl
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart