Christian Siriano bracht deze modeweek oude Hollywood-glamour naar New York voor lente-zomer 2023


Het is 2022, maar Christian Siriano heeft ons zeker voor de gek gehouden door te denken dat we met een tijdmachine teruggingen naar de gouden eeuw van Hollywood en ons onderdompelden in een rijke runway-ervaring uit het midden van de 20e eeuw in de Upper East Side van New York. Siriano vond plaats in het zes verdiepingen tellende stadshuis van niemand minder dan Elizabeth Taylor en exposeerde zijn aanbod lente-zomer 2023, een viering van vrouwelijkheid met een historische maar voelbaar opgefriste output. In het publiek dat direct voor de catwalk zat, waren beroemdheden als de onvergelijkbare Janet Jacksonmode icoon Coco Rocha en Fashion Bomb Daily’s EIC Claire Sulmers.

Foto: Daniele Oberrauch
Foto: Daniele Oberrauch
Foto: Daniele Oberrauch

De collectie, zoals Christian het zelf uitdrukte, probeert ons naar die tijd van Old Hollywood te brengen, en dat is gelukt! Net zoals de legendes van Elizabeth Taylor, Audrey Hepburn en zelfs Diana Ross ooit deden, accentueert deze collectie vrouwelijke kenmerken, door middel van lange lijnen, strakke tailles, ruches en plooien op de juiste plaatsen. Deze zelfde versieringen spreken tot de individualiteit die Hollywood in elke ster of starlet probeerde te verzekeren. In die zin hoopt Siriano dat de collectie de dragers in staat zal stellen om hun innerlijke stijlicoon uit te leven en op te vallen!

Foto: Daniele Oberrauch
Foto: Daniele Oberrauch
Foto: Daniele Oberrauch

Afgezien van ruches en plooien, hoeden met brede rand, transparante tules, organza’s en stoned stoffen die het licht vingen bij elke beweging van de terugkerende trends voor deze collectie. De meesterontwerper experimenteerde ook met volumineuze silhouetten die niet helemaal typerend waren voor het tijdperk, maar perfect pasten in de tijdgeest van vandaag en met succes de eens antieke stijlen updaten om nu op een moderne manier te worden overgebracht.

Foto: Daniele Oberrauch
Foto: Daniele Oberrauch
Foto: Daniele Oberrauch

Wat denk je?

Hoofdafbeeldingen: Daniele Oberrauch
creditSource link

ZIE JE GEDACHTEN

Leave a reply

Rode-jurk.nl
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart